Τις δύσκολες ημέρες που περνάμε, όλοι μας έχουμε ένα πράγμα στο μυαλό μας: πως θα καταφέρουμε να βρούμε μία δουλειά και να καταφέρουμε να έχουμε ένα αξιοπρεπές εισόσημα για να μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Πράγμα πολύ φυσικό, αν σκεφτεί κανείς τα κυριολεκτικά τεράστια και τρομακτικά ποσοστά ανεργίας που παρουσιάζονται στη χώρα μας εδώ και 4 με 5 χρόνια. Με άλλα λόγια, το πιο πολύτιμο πράγμα στις μέρες μας, είναι μία καλή, σταθερή και πάνω απ’ όλα ασφαλής δουλειά. Πολλοί μάλιστα είναι διατεθειμένοι να κάνουν οτιδήποτε, ακόμη και κάτι τελείως άσχετο με τα ταλέντα και τις γνώσεις τους, για να βγάλουν τα προς το ζειν.

file2081241837401Δυστυχώς στις μέρες μας η ασφάλεια στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα φυσικά επειδή καμία επιχείρηση δεν μπορεί να προβλέψει ή να εκτιμήσει πως θα είναι από οικονομική άποψη στο άμεσο ή και στο απώτερο μέλλον. Τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και οι περικοπές – απολύσεις, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Το Δημόσιο, το οποίο κάποτε την πιο μεγάλη ασφάλεια, πλέον έχει μετατραπεί σε όνειρο θερινής νυκτός και φυσικά και αυτό πλέον έχει γνωρίσει απολύσεις και περικοπές. Η μόνη λύση για πολλούς, είναι το ρίσκο και το ξεκίνημα της δικής τους μικρής επιχείρησης.

Μακιγιάζ και κρίση

Το μαιιγιάζ πάντα ήταν πολύ επικερδές, μιας που δεν απαιτεί συνήθως και το άνοιγμα κάποιου χώρου για να προσφέρει κανείς τις υπηρεσίες του, όπως ας πούμε ένα κομμωτήριο για παράδειγμα. Το μόνο που χρειάζεται, είναι ταλέντο, μεράκι, αγάπη για την ομορφιά και το επάγγελμα και κάποια βασικά εργαλεία και υλικά. Οι Ελληνίδες ήταν και θα είναι κοκέτες και ο χώρος του καλωπισμού θα προσφέρει πάντα δουλειά και πελάτες.

Μάθε τέχνη κι’ άστηνε

Άλλο ένα ατού του επαγγελματικού μακιγιάζ, είναι το γεγονός ότι πλέον είναι σχετικά εύκολο να το μάθεις. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που παραδίνουν μαθήματα και το ίντερνετ είναι γεμάτο από video και άρθρα που δείχνουν βήμα προς βήμα όλα όσα πρέπει να κάνει κάποιος για να πετύχει κάποιο look ή κάτι παρόμοιο. Με άλλα λόγια, είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσει κανείς να ασχολείται σοβαρά ή και επεγγελματικά με το μακιγιάζ στις μέρες μας. Μην ανησυχείτε, αν όντως “το έχετε” που λένε, δεν πρόκειται να ζητήσει κανείς να δει τα πτυχία σας στο μακιγιάζ!

Το κέρδος

Όπως είπα και πριν, το μακιγιάζ μπορεί να είναι πολύ επικερδές. Απλά σκεφθείτε πως για ένα μακιγιάζ για νύφες, το οποίο συνήθως περιλαμβάνει και δοκιμές κλπ, ένας καλός μακιγιέρ μπορεί να ζητήσει και τριψήφιο νούμερο για την αμοιβή του. Το μόνο πρακτικό κόστος, είναι αυτό των υλικών, το οποίο μπορεί να καλυφθεί από μερικές επισκέψεις σε πελάτες.
Όπως μπορείτε να καταλάβετε, αν πιάνει το χέρι σας σε ρουζ, πούδρες και στο μακιγιάζ γενικότερα, τότε η ενασχόληση με το μακιγιάζ μπορεί να είναι μία πολύ καλή επαγγελματική ευκαιρία για σας.

(Visited 240 times, 1 visits today)

Σχετικές Δημοσιεύσεις